perjantai 27. syyskuuta 2013

Valokuvaus on kivaa

Kuva otettu Lumia 820 puhelimella
Varmasti moni muukin on huomannut, että valokuvaus on aika erilaista nykyään kuin ennen. Kännyköillä kuvataan todella paljon. En tiedä tilastoja, mutta tuntuu, että tämä on innostanut jengiä myös ostamaan järkkäreitä. Ihan hyvä suuntaus sinänsä jos pitää paikkaansa. Voi tietenkin olla, että nään asian eri tavalla.

Kuvasin itse ennen pelkästään järjestelmäkameralla ja tämän lisäksi vielä filmille. Jotenkin jäin hieman kelkasta, enkä suostunut digiin vaihtamaan. Nykyään kuitenkin asianlaita on toinen. Tulee kuvattua lähinnä uskollisella kamerallani mallia Lumia 820. Oikeastaan kaikki blogissakin julkaistut kuvat ovat joko Lumia 800 tai Lumia 820 kännyköillä otettu, pari kolme kuvaa taitaa olla iphonesta.

Mutta, mielestäni kännykkäkameralla pärjää hienosti ainakin arjen kuvauksissa ja tulee myös ikuistettua paljon sellaista, mitä ei ikinä saanut järkkärillä, eli nopeita ja yllättäviä tilanteita. Järkkärillä tuntuu, että kaikki on aina erittäin suunniteltua ja kamera on mukana tiettyä tarkoitusta varten. Järkkäriä kannan mukana enää lähinnä laskureissuilla tai purjehduksilla.

Hieman myös mietin, että kännykkäkuvailu on hieman tietysti vienyt kunnon kuvausharrastuksesta pois. Kännykkä on hieman liian vaivaton väline kuvaamiseen. Ei kai koskaan saa mitään hienoa aikaan ellei vähän tee duunia sen eteen.

Järkkärikuvia:


Bruson 2010, laskija: Jenni Hukkanen

 Susse Spinnulla ja Tall Ships Race Turussa

Risto Takala kuvailee Nepomiestä, näitä ei ihan kännykällä hoidettaisi.
Nice Boys' Kustoms tuotekuvaukset, pojat tauolla

Kännykällä:Ehkä yksi hauskimmista kuvista, mitä olen puhelimella napannut. 820
Kalastajatorpalta, 820
Pimeällä kuvaaminen on melko haasteellista puhelimella
Rakkaat työvälineeni, Jo viimeisiään vetelevä Sonyn a350 ja Lumia 820
Järkkäreitä minulla on ollut parikin ennen tuota sonyä.

Kamera jolla opettelin kuvaamaan oli 80-luvun alkupuolelta oleva Pentax ME Super ja tuon hajottua kamerana toimi Nikon f90x, joka oli kyllä paras kamera, millä olen kuvannut. Voi olla myös ehkä tunnetta mukana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti