tiistai 10. syyskuuta 2013

Vaihtelua töihin

En ole kauheasti kertonut kesätöistäni tässä blogissa. En kyllä kerro vieläkään mitään sen yksityiskohtaisempaa, mutta pakko hieman avautua viimeisen kesätyöviikon kulusta.

Luin pari viikkoa sitten mielenkiintoisen blogikirjoituksen mieheltä, joka on tehnyt töitä seisten kaksi vuotta. Jutussa hän kertoo, että positiivisia vaikutuksia on enemmän kuin negatiivisia. Tämä lisättynä omaan selkävaivaiseen historiaani, oli pakko kokeilla, edes hetki.

Työnantajani oli siunannut minua sähkösäätöisellä työpöydällä, joten päätin tehdä viimeisen työviikkoni seisten.


Itse en nyt aivan heti huomannut mitään suuria muutoksia. Aika oli kuitenkin hieman lyhyempi kuin kaksi vuotta. Mutta muutamia hauskoja juttuja huomasin kyllä heti. Työtehokkuus nousi välittömästi aivan uudelle tasolle. Ei enää voinutkaan vain nojailla taaksepäin ja heittää jalkoja pöydälle. Koko päivän ajan painoi hommia. Tauot myös tuntuivat oikeasti tauoilta. Lisäksi huomasin myös ryhtini parantuneen, ainakin hetkittäin. Sitä tuli etsittyä mahdollisimman vähän kuluttavaa asentoa, ja se kyllä taitaa olla suorassa seisominen. Lisäksi oli paljon helpompaa lähteä kävellen selvittämään asioita toiselle puolelle toimista kun oli jo valmiiksi suorilla jaloilla. Ainoa negatiivinen asia, jonka huomasin, oli jalkojen hienoinen kipeytyminen ja väsyminen. Uskon kylläkin, että parin viikon jälkeen jalat alkavat tottua tähän.


Näkymät olivat myös avarammat kuin istuessa.

Myös kollegat alkoivat innostua seisten työnteosta.

Kaiken kaikkeaan mielenkiintoinen kokeilu ja jatkossa jos minulla on mahdollisuus niin aion tehdä töitä seisten. Luultavasti en kokoaikaisesti, mutta rytmillä kolme päivää seisten ja kaksi istuen. Luin nimittäin, että myös pelkästään seisten tulee ongelmia jalkojen verisuoniin tms. ja lisäksi istuminen alkaa tuntua kuulemma vaivalloiselta pitkällä tähtäimellä, jos vain seisoo koko ajan.

2 kommenttia:

  1. Hah! Ei kovin ergonominen työasento kollegalla. ;)

    -H

    VastaaPoista
  2. Työpisteen piikkiin. Ei taida olla ihan oikea työpöytä :)

    VastaaPoista