perjantai 18. lokakuuta 2013

Uuniin

Mä oon aika positiivinen jätkä enkä kauheasti asioista valita. Mutta välillä pitää jotain negatiivistakin vuodattaa. Oon kavereille jauhanu tästä yhdestä aiheesta jo monta vuotta ja tänään asian taas tullessa kahvipöytäkeskusteluun kaverit totesi, että kirjota siitä vaikka sinne blogiis mieluummin. Ja mähän muuten kirjotan. Päätin samalla aloittaa juttasarjan Uuniin. Eli jos löydän epäkohtia, niin vuodatan, mutta mun kriteereillä ja positiivisella elämän asenteella täytyy kyseessä olla jokin tosi kamala juttu. Mutta asiaan, eli Uuniin osa 1: Kiilakorot.

Ei
EiNäiden lyödessä todella läpi suomalaisillekin kuluttajille, toivoin, että tää muoti menee nopeasti pois. Kuinka kamalaa onkin ollut huomata, että ne ei lähde minnekään. Jatkuvasti ne keikkuu tuolla kenkäkauppojen ikkunoissa ja uusissa mallistoissa. MIKSI? Kiilakorot on ensinnäkin rumat ja, no ei ole muuta argumenttiä kyllä heittää tähän. Mutta pitäisi riittää hyväksi syyksi poistaa ne ja laittaa uuniin. Jos siis olet nainen ja suunnittelet uusien kenkien ostoa, joista haet itsellesi lisäpituutta ja itsevarmuutta kohottavaa majesteetillisuutta, niin unohda kiilakorot ja hanki ne stiletot kuten kauniin ja tyylikkään ihmisen kuuluu. Jos pelkäät, että liukastelet talvella ja kiilakorot on turvallisemmat, niin kävele sitten ohutpohjaisilla kengillä, mutta kiilakorot, ne tosiaan menee uuniin.

Kyllä
Hauskaa viikonloppua, mä tästä lähden Turkuun.

11 kommenttia:

 1. Eka kerta kun oikeesti ääreen nauroin ku luin sun blogia! Ei en ole kukaan tyttö jonka tapasit ilonassa vaan tiedät kyllä. HYVÄ CHOI!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oletettavasti positiivisesta kommentista Jere. Kyseessä ei kuitenkaan ole naurun asia vaan monia ihmisiä koskettava ongelma. Sadat ja tuhannet aviomiehet ja poikaystävät kärsivät näistä kiilakoroista joka päivä.

   Poista
  2. silti ne elää näin joka päivä. 24 tuntii vuorokaudessa. tai ne ei syö.

   Poista
 2. En nyt vetäis noin radikaalia rajaa kiilakorkoja vastaan. Saoisin jopa että nuo stilettokorot ovat rumempia. Antavat kuvan että nainen on halpa. Tottahan toki stiletot sopivat juhlatilaisuuksiin, mutta arkikäytössä jos haluaa pitää korkoja, ovat nuo kiilakorot paljon parempi vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi. Kiitos kommentistasi. Mulla tosiaan on tapana hieman liioitella ja kärjistää juttuja. Mutta nyt en. Jos saa itsensä näyttämään halvalta kauniissa korkkareissa, menee pukeutujan omaan piikkiin. Toki on paljon rumia perinteisiä korkokenkiä, mutta kun puhutaan kiilakoroista, on ne aina järkyttävää katseltavaa. Mieleen tulee lähinnä nämä 90-luvun paksupohjaiset knox kengät, joita valitettavasti vieläkin näkee narinkkatorilla klo 00.00-05.00 tai rautatieaseman kulmilla jokseenkin samaan aikaan. Eli ei muuta kuin kenkäkauppaan, jos vielä kiilakorot löytyy kaapista. Kopisevaa viikonloppua :D

   Poista
 3. ethän sä voi verrata noita kahtia kenkiä, ensimmäiset nahkakiilat menee varsin mainiosti talvipakkkasillakin, mutta haluun nähä sen joka jäisillä teillä -20c pakkasessa kipittää noilla karmeilla stiletoilla. Kiilakoroille myös täys kymppi mukavuudesta, ei rasitu jalat tosin kuin piikkareilla kävellessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos maailmassa mentäis aina mukavuus edellä, niin kaikki kulkis verkkareissa. Täys kymppi mukavuudesta mun puman mustille kollareille. Laittaisinko töihin tai kaupungille? En. Tarkoitus ei myöskään ollut verrata noita kenkiä vaan kertoa ihmisille, että kiilakorot menee uuniin

   Poista
 4. joo mutta epämellyttävämpien ja miellyttävien housujen kontrasti ei ole niin suuri kun epämiellyttävien/miellyttävien kenkien. laitapa vaikka pakkasella ja koko duunipäiväksi reiluks 8 tunniks otku 15cm stiletot jalkaan ja tuu sitten sanoo...kun on varpaat kuoliossa, rakkuloita joka paikassa päkiät tulessa,jalan virheellisestä asennosta johtuvaa selkäkipua yms yms..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyviä pointteja kyllä. Mutta itse en tosiaan tarkoittanut, että stiletot on ainoat vaihtoehdot näille kiilahirvityksille. Muunkinlaisia korkkarwita löytyy kuin kiilat ja 15cm stiletot. Järki käteen ja ostoksille.

   Poista
 5. Ai kauheeta, kevään tulleen etsinnässä on olleet NIMENOMAAN yhdet uudet kiilakorot. Joudun olla kovasti eri mieltä tästä. Kiilakorot näyttää hyvältä korkkareissa, sandaaleissa, tennareissa... Mutta nyt tää kyllä jäi aika pahasti päähän pyörimään! Oh fashion... <3 Friida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon ja toivon, että säkin Friida teet oikean päätöksen ja jätät kiilat kaupan hyllylle. Yksi kerrallaan jos jättää ne ostamatta, niin voidaan joskus päästä näistä hirvityksistä eroon. Maailmasta voi tulla taas hyvä paikka asua ja olla.

   Poista