lauantai 5. lokakuuta 2013

Katajan kausi

Yksi suurimmista haasteista, joka turkulaiselle lankeaa muuttaessaan Joensuuhun on, että mitä urheilua seuraa. Itse olen aina kannattanut henkeen ja vereen Turun palloseuran jääkiekkojoukkuetta ja jalkapallojoukkuetta. Toisin sanoen Sm-liigaa ja Veikkausliigaa on tullut seurattua. Joensuussa ei pelata kummassakaan sarjassa.

Koripallo on ollut pelastus. Joensuussa pelaa Korisliigan paras joukkue, Joensuun Kataja. Moni voi ehkä kyseenalaistaa sen, että onko joukkue paras, koska mestaruutta ei ole vielä tullut. Mestaruus on ollut kyllä kovin lähellä joka vuosi ja menestystä on tullut myös viime kaudella euro-kentillä.

On ollut kyllä hauska huomata, miten tälläisestä jäkkäristä on kasvanut viiden vuoden aikana valveutunut koripallon seuraaja. Säännöt on tullut tutuksi ja pelaajia tiedän tällä hetkellä enemmän kuin jääkiekossa.

Korisliiga- kausi alkoi tosiaan eilen perjantaina ja Kataja pelasi ensimmäisen ottelun Kouvoja vastaan. Kataja-fanit järjesti myös fanimatkan Kouvolaan ja minut saatiin houkuteltua ensi kertaa mukaan. Hauska kokemus, jota ei heikentänyt Katajan murskaava ylivoima. Viimeisellä neljänneksellä pelattiin jo lähes pelkästään junnujen voimin eikä Kouvoilla ollut asiaan silti mitään sanomista.

Täytyy ehkä lähteä tällä kaudella vielä uudestaan vieraspeli-reissuille.

Fanilauma on rantautunut Kouvolaan

Meteliä tämä jengi piti enemmän kuin paikallisyleisö


Nenonen poistuu paikattavaksi ensimmäisellä neljänneksellä

Puoliajalla oli selvää kuka ottelun tulee viemään. Taulussa murskaavat 24-50

Tälläinen tarvittaisiin myös Joensuuhun, anniskelukatsomo.

Muistelin myös eilen peliä katsoessa, että en ole viiden vuoden aikana nähnyt yhtään Katajan tappiota paikan päällä. Vaikka on ollut tiukkojakin vastuksia, niin jotenkin ihmeen kaupalla on voitto otettu. Pitää varmasti jäädä keväällä Joensuuhun myös finaalipeleihin asti, yleensä kun kesätyöt jo ovat alkaneet Helsingissä playoffien alussa.

2 kommenttia:

  1. Muistetaan kuitenkin, että kun puhutaan "junnuista", ei Katajassa sellaisia varsinaisesti ole - Kouvot sen sijaan on Korisliigan nuorin joukkue.

    VastaaPoista
  2. Totta tuokin. Innostuin hieman liioittelemaan :) Toivon kyllä Kouvoille hyvää kautta, varsinkin kun on noin nuori joukkue. Ja tietenkin sillä ehdolla, että ei Katajalta vie pisteitä.

    VastaaPoista