keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Muljuu ja Märkää

Syntymäkaupungissani Turussa ja nykyisessä kotikaupungissani Joensuussa puhutaan hieman eri tavalla. Moni osaa nopeasti sanoa helpot murteiden erot kuten "mä" ja "sie" tai "kehtaa" ja "kehtaa." Itseltäni nuo on jo hieman unohtuneet ja jääneet itsestäänselvyyksiksi. Yhden hauskan eron kuitenkin huomasin, kun kävin juuri hieman lomailemassa Turussa.

Turussa otetaan Muljuu ja Joensuussa vedetään mmmärkää. Eri sanat, mutta hämmentävän samaa tarkoittavat sanat. Molemmilla tarkoitetaan aivan säädyttömän räävitöntä dokaamista. Se ei ole mitään pullo viiniä per naama tai shottikierros kaikille, vaan aivan jotain muuta. Se on sitä kun joku päättää ottaa tanssilattian haltuun ilman vaatteita, vain vessapaperirulla arvoesineiden suojana. Tai sitä kun se yksi kaveri on ottanut tyttöystävän mukaan ja tämä antaa sylitanssin kaikkien edessä ihan muuten vaan. 

Mutta tässä ei saa erehtyä luulemaan, että muljuttelu tai märättely olisi mitenkään puukkojunkkarien tai bändiporukoiden sivistymätön tapa, ehei. Muljua ottavat tyylikkäät äijät tyylikkäässä seurassa ja homma ei koskaan leviä käsiin ja jos leviää, niin siitä ei puhuta, eli sitä ei tapahtunut. 

Suosittelen kaikkia mukasivistyneitä unohtamaan nyt sanonnat kuten tissuttelu, lasi viiniä, mennään parille tai nyt aletaan ryyppäämään. Vanhanaikaista. Otetaan kaikki vaan muljua.

 

Viime viikonloppuna otettiin muljuu ja tulevana viikonloppuna märkää.

Terveisiä vielä mun uskollisimmille lukijoille Ilkalle, Veikolle ja Tuurelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti