lauantai 19. lokakuuta 2013

Walk in the park

Niin sen kuvittelin tapahtuvan, junalla Turkuun. Joensuu-Pasila, Pasila-Turku: yksinkertaista. Toisin kävi.

Ihanan valtiomme rautatieyhtiö Valtion Rautatiet lunasti jälleen odotukset ja toimitti minut kotiin Turkuun muutaman tunnin myöhässä. Teknisesti pääsin junalla vain Pasilaan asti. Juna oli noin vartin myöhässä ja vaihtoaika oli 7 minuuttia. Pasila-Turku Junan piti odottaa laiturilla 6. Päästessäni laiturille, juna alkoi rullata. Siinä kohtaa taisi tulla ensimmäinen "et oo vittu tosissas?!"

kello oli jo reilusti yli yhdentoista illalla ja halusin helpon ratkaisun. Mietin hetken Helsinkiin yöksi jäämistä, koska tiesin, että junia ei enää kulje. Muistin kuitenkin muutamat sadat ärsyttävät mainokset TV:stä ja numerot 02 alkoivat soida takaraivossa. Sainkin tätä kautta nopeat ohjeet, että taksilla kamppiin ja sieltä seuraavaan bussiin, joka lähti puolen tunnin päästä. Kaikki meni siis yllättävän hyvin ennen kuin tajusin, että bussi ei suuntakaan manskua pitkin Turun motarille vaan lentokentälle. Tässä päästin uudestaan voimakkaan lausahduksen ääneen. Tämä bussi kestää reilut kolme tuntia rullata Turkuun.

Perille kuitenkin päästiin ja nukkumaankin nopeammin kuin normaalina baari-iltana jolloin päivystetään vielä pilkun jälkeen kotiinviemisiä.

Täytyy kyllä ihmetellä, miten VR pysyy pystyssä? Tai itseasiassa asettelen kysymyksen toisin. Miten ihmiset vielä käyttävät tätä firmaa? Koska on pakko. Alalla ei ole juuri minkäännäköistä kilpailua. Näen, että kilpailukykyisin vaihtoehto junalle on oma auto. Ei tarvitse olla matemaatikko, jotta tajuaa, että jopa bensanälkäisimmälläkin katumaasturilla tulee halvemmaksi kulkea kuin junalla. Niin kauan kuin autoilu on halvempaa ja luotettavampaa kuin julkisilla kulkeminen, ei siinä ole mitään järkeä. Tietenkin pitäisi ottaa huomioon, että oma auto tulee kalliimmaksi jos ottaa mukaan kiinteät kustannukset, mutta tällä hetkellä ottaa niin paljon päähän VR:n toiminta, että jääköön huomioimatta.

Toivon kaikille parempia aikatauluissapysymisiä jatkossa kuin myös itselleni.

Kajtsu


2 kommenttia:

  1. Oi voi, onpas raivostuttavaa!

    Vakimatkaani Helsinki-Tampere on ainakin ihan turha mennä junalla, jos matkakaveri löytyy. Kaksi ihmistä menee sen välin halvemmalla Hummerillakin. Vastustan tällaista hinnoittelua ja hv-tarjouksia, jotka on voimassa suunnilleen vain tiistaisin klo 11.03-13.36.

    Talvi tuhonnee ne "vähätkin" (heinäkuussa 86,5%) aikatauluissa pysymisistä. :P Pitäköön VR siis tunkkinsa, vaikka mielestäni juna onkin aina parempi kuin bussi.

    VastaaPoista
  2. Itsekin viljelisin tuota pidä tunkkis - asennetta, mutta ei oikeen voi rautatieyhtiötä Suomessa valita.

    VastaaPoista