maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannus 13

Nyt se on taas saatu alta pois, kesän yksi rankimmista viikonlopuista. Ajattelin tänä vuonna ottaa mahdollisimman rauhallisesti ja otin viikonlopulle käyttöön kolmannen varasuunnitelman: oma kesämökki. Suunnitelma alkoikin loistavasti ja matkasin torstaina töiden jälkeen Turkuun ja siitä mökille Rymättylään, Turun saaristoon. Olin pelipaikoilla noin klo 21 ja isäni oli jo lämmittelemässä saunaa valmiiksi. Noin 20 minuuttia myöhemmin paikalle saapui muutama kaverini purjeveneellä, joiden piti yöpyä laiturissa ja lähteä aikaisin perjantaina muualle saaristoon. Toisin kuitenkin kävi ja pojat eivät suostuneet heittämään köyttä, vaan ilmoittivat, että pakkaa kamasi, nyt mennään. Hyvästi rauhallinen Juhannus ja reilut kolme päivää vierähti purjehtien melko sekalaisella porukalla.

Ensimmäinen yö vietettiin mustaluodossa, jossa meitä oli kolme venekuntaa. Perjantaina miehistöä hieman lisättiin ja purjehdittiin pariinkin eri osoitteeseen Rymättylässä ja itse aattoilta vietettiin kaverin mökillä Rymättylän länsipuolella. Lauantaina matka jatkui lähelle Iniön aukkoa yhden venekunnan voimin niinikään kaverin mökille. Tällä legillä myös keli oli suotuisa ja pääsimme oikein kunnolla purjehduksen makuun. Toki kömmähdyksiäkin sattui, kun tipuin puoliksi, ja painotan sanaa puoliksi, veneestä. Sunnuntaina paluumatka oli leppoisa ja pääsimme hyvää kyytiä takaisin Turkuun mukavassa sivumyötäisessä, niin tuulen kuin olotilankin suhteen.

Torstaina kohti mustaluotoa

Jätimme Hanneksen rantautumaan yksin.

Perjantaina Rymättylässä

Ja toisessa paikassa Rymättylässä

Jollain etapilla

Perjantaina vertaamassa yöpaikkoja

Tämä parveke majoitus varattiin ennenkuin ehdin paikalle.
Kohtaloksi jäi ensimmäinen ikinä nukuttu yö riippumatossa.

Lauantailta ja sunnuntailta kuvia ei enää löydykään, koska kameran akku tyhjeni äärimmäisen nopeaan tahtiin. Ehkä seuraavalle reissulle muistaa ottaa kunnon kameran.
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/8799655/?claim=5uuus6whkbb">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti