maanantai 23. helmikuuta 2015

Maanantai: pask... siis pastapäivä!

Meikäläinen on tässä viimeaikoina innostunu kokkailemaan muutakin kuin vain sitä pakastepizzaa. Toki onhan ne herkullisia, mutta välillä pitää saada jotain kunnollista. Tänään ei pakkasessa ollut pizzaa, eikä jääkaapissa oikein kunnon pasta-aineksia, mutta jotain sain vahingossa kasattua. Tuli itse asiassa niin hyvä setti, että ajattelin oikein heittää tuon nopeaakin nopeamman reseptin tänne. Tuskin tästä mitään myyttistä muttisoossia tulee, mutta antakaa sille mahdollisuus.

Tarvitset:
Skidi sipuli
2 valkosipulin kynttä
Habanero
Miniluumutomaatteja
Oliiviöljyä (ei mitään rainbow, terv. Ollille)
Spagua
Suolaa, pippuria, sokeria


Aloita laittamalla spagetit kiehumaan. Samalla voit pikkuhiljaa aloittaa sipulin kuullottamisen. Pannulle voi heittää oikein kunnolla öljyä. Pilkotut habanerot ja valkosipulit voi heittää pannulle juuri ennen kuin spagetit ovat kypsiä. Heti perään voi tyrkätä puolitetut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla ja miksei sitä sokeriakin ihan skidisti samalla. Kun ovat pannulla olleet hetken, heitä mukaan siivilöidyt kypsät spagut. Pyörittele pannulla sopivan aikaa. Nappaa pannu pois levyltä ja lisää vielä loraus oliiviöljyä. Ja aavot, heitä annos lautaselle, nauti ja lopuksi pyyhi öljy pois viiksistä. 

Habaneron käyttöä kannattaa muuten miettiä. Ei varmasti sovi noin tulinen kaikille. Se tosin todettakoon, että niin tulista tuosta ei tule, että muut maut peittyisivät. 

Olis voinu varmaan koristella, mut oli kiire vaan syömään. Parmesaani toimisi luultavasti myös, jos sitä kaapissa lojuisi.


Ei tämä mitään terveyskamaa ole, mutta ainakin maanantaista tuli astetta parempi. 

Kokkausterveisin,

Kajtsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti