torstai 27. marraskuuta 2014

Tervetuloa 2010-luvulle

Mä olen aika tälläinen positiivinen ja neutraali somettaja. Yleensä mun twiitit on jotain turhanpäiväistä Tanssii tähtien kanssa - mässäilyä tai Instagrammipäivitykset vuoden 2005 laskettelureissulta. Mihinkään viskigateihin tai kalapuikkohuuteluihin ei ole ollut mielenkiintoa lähteä. Tuollainen faktoista tietämätön huutelu on mun mielestä itsessään melkein ärsyttävämpää kuin ne epäkohdat, joihin noilla huuteluilla koitetaan vaikuttaa tai ottaa kantaa.
Tasa-arvo ja tasa-arvoinen avioliittolaki (tai sukupuolineutraali avioliittolaki, kuten Yle siitä puhuu) on sellainen aihe, mistä ei mielestäni pitäisi tarvita keskustella. On jotenkin käsittämätöntä, että jotkut  ovat, jopa julkisesti, näitä asioita vastaan. Hyviä perusteluita tasa-arvoista avioliittolakia vastaan en ole vielä mistään lukenut, huonoja on tullut vastaan lukuisia.

 Parhaita (huonoja) ovat perustelut uskonnon näkökulmasta. On melko huvittavaa, että politiikassa voidaan vielä vedota vanhaan satukirjaan. Enkä nyt halua kieltää uskontoja tai edes niitä tuomitse, mutta se, että jonkun uskonto pitäisi vaikuttaa kaikkiin ihmisiin on absurdia. Kirkko tekee maailmalla paljon hyvää ja usko tuo monelle varmasti tsemppiä elämään, mutta uskonto ei saisi vaikuttaa valtion lainsäädäntöön. Itselleni on melko sama mitä kirkossa ajatellaan. Tämä tuleva laki, joka on menossa läpi, ennemmin tai myöhemmin, ei velvoita ymmärtääkseni kirkkoa vihkimään samaa sukupuolta olevia. Ja kirkkohan sen saa päättää. Itse ainakaan en haluaisi toisaalta edes kuulua instituutioon, jonka kanssa ei löydy yhteisiä aatteita ja tosiaan, en kuulukaan.

Mutta kirkko erikseen, se periaatteessa ei liity tähän.

Huomenna perjantaina sen sitten näkee miten homma jatkuu eduskunnassa. Näillä näkymin laki olisi menossa läpi. Toivon tosiaan, että menee ja tästä asiasta ei tarvitse enää keskustella, koska onhan se pirun noloa väitellä asiasta, jonka pitäisi olla itsestäänselvyys.

Pohja tälle löytyy täältä
-KajtsuEi kommentteja:

Lähetä kommentti